Fundraising September 15, 2024 – October 1, 2024 About fundraising

A ​világ legnagyobb összeesküvései

  • Main
  • A ​világ legnagyobb összeesküvései

A ​világ legnagyobb összeesküvései

Bolyki Tamás
How much do you like this book?
What’s the quality of the file?
Download the book for quality assessment
What’s the quality of the downloaded files?
Még ​​ma is kevesen hiszik el, hogy a világtörténelemnek létezik egy kevésbé látható, titkos vonulata is. Ezt nem tanítják az iskolákban, a történelemkönyvek sem foglalkoznak vele, hiszen azokban csupán a felszín eseményeit ismertetik, rendszerint összefüggéseikből kiragadva. Elhallgatják a láthatatlan háttértartalom létét, annak titkos manipulációit, hiszen éppen ez a hatalom hagyja jóvá a hivatalos történetírást is.
Emlékeznek még Mel Gibson űzött tekintetére az Összeesküvés-elmélet című filmből? Akkor sokan megmosolyogtuk, és őrültnek tartottuk az ötletet, hogy a CIA és a hozzá hasonló titkos szervezetek álljanak a Watergate-ügy, a kubai rakétaválság, Pearl Harbor, Kennedy elnök meggyilkolása, a pápa elleni merénylet vagy éppen az Öböl-háború mögött. Ám alig telt el öt év a film bemutatója óra, és lám, egyre többen gondoljuk úgy, hogy valahol valakik a háttérből irányítják az életünket.
Kötetünk igyekszik bemutatni e háttértartalom látható jeleit, ám kitérünk néhány helyi jellegű, „kisebb” összeesküvés ismertetésére is. Találkozhatunk olyan ügyekkel, amelyeknek még ma sem leljük a megoldását, de mesélünk olyan merényletekről is, melyek indítéka azonnal látható. Tesszük ezt azért, hogy bemutassuk olvasóinknak, hányféle összeesküvés létezhet, és hogy bebizonyítsuk, nem kell feltétlenül paranoiásnak lenni ahhoz, hogy titkokat szimatoljunk akár a legjelentéktelenebb dolgok mögött is…
Language:
hungarian
ISBN 10:
9638629924
ISBN 13:
9789638629920
File:
EPUB, 2.66 MB
IPFS:
CID , CID Blake2b
hungarian0
Read Online
Conversion to is in progress
Conversion to is failed

Most frequently terms